Social organization Ukrainian Association of Security Experts

News February 21, 2018 Chairman of the Board Loschilin O.Yu. participated in the presentation of the Twinning project “Strengthening Institutional Capacity of the Ukrainian National Standardization Body”

21 лютого 2018 року, в рамках Меморандуму про співпрацю, Голова правління Лощилін О.Ю. прийняв участь в презентації Twinning проекту «Посилення інституційної спроможності українського Національного органу стандартизації», що проходив в приміщенні Національного органу стандартизації України.

Відкрили захід Ганна Лісіна, Генеральний директор ДП «УкрНДНЦ» та Сімоне Раудіно, Координатор сектору “Економіка, торгівля та міжнародне фінансове співробітництво” Делегації Європейського Союзу в Україні.

З вітальним словом звернулися – Ернст РАЙХЕЛЬ, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні, Герміне ПОППЕЛЛЕР, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні, Корнел ІОНЕСКУ, Надзвичайний і Повноважний, Посол Румунії в Україні, Сильвія Хосефіна Кортес Мартін, Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні, Представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Із виступів членів Twinning проекту до фахівців ринку безпеки можна донести наступні меседжі:

  • Імплементація Європейських стандартів в сектори економіки України триває. До відома кількість прийнятих стандартів для сектору безпеки і охорони протягом останніх 3-х років становить майже 100 національних стандартів.
  • Без впровадження єдиних стандартів у відповідних секторах діяльності буде хаос.
  • Без готовності підприємств створювати – приймати участь в асоціаціях, без спроможності асоціацій створювати і утримувати технічні комітети з стандартизації, центри стандартизації і аудиту, випробувальні лабораторії – даний сектор не бути мати не інвестиційної привабливості ні сталого розвитку.
  • Без формування інституту експертів у відповідних секторах економіки і в т.ч. приватної безпеки не буде належної роботи з впровадження стандартів.
  • Одним з перших етапів роботи Twinning проекту э аналіз діяльності технічних комітетів з стандартизації, участь в них представників бізнес асоціацій і сектору споживачів послуг/продукції.

February 24, 2019