Social organization Ukrainian Association of Security Experts

Activity Кабінет Міністрів України затвердив Категорій об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах.

Кабінет Міністрів України нарешті видав Постанову №975 від 21.11.2018 року  “Про затвердження категорій об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах”. Документ вступив в дію 01.12.2018 року.

Див. ПОСТАНОВА_від_21_листопада_2018_р._№_975_Про_затвердження_категорій_об’єктів_державної_форми_власно

Наша організація починаючи з березня 2017 року приймала участь в громадському обговоренні даного нормативного документу та надала свої пропозиції стосовно зауважень і змін до даного документу.

Наш лист Лист ВОСБ_ДРСУ_Пост. КМУ_26.09.18р.

На жаль ні МВС, як державний регулятор ні Державна регуляторна служба  не врахувала наших пропозицій і зауважень до проекту даного документу.

Зокрема, на наш погляд, найбільш суперечливим є визначення самих  категорії об’єктів, а саме віднесення до них об’єктів, які так чи інакше підпадають під визначення «сфер державного регулювання».  У відповідності до діючих законодавчих і інших Державних документів Ліцензії, Дозволи, Погодження є засобами Державного регулювання провадження визначених видів господарської діяльності. Тому застосування такого визначення значно розширює кількість об’єктів,  які підлягають обов’язковій охороні органами поліції охорони і на даний час охороняються недержавними підприємствами охорони.

 

December 2, 2018