Social organization Ukrainian Association of Security Experts

News За розбійний напад затримані співробітники ГР охоронної компанії СБ “Сіріус”.

19 вересня 2018 року о 03:25 за адресою: м.Київ, бул.Шевченка 10 стався розбійний напад на приміщення «Спорт Лото». На місці події було встановлено, що 17 вересня 2018 року, Купріянов Андрій Миколайович 1995 р.н. спільно з Кравчуком Назарієм Анатолійовичем 1996 р.н. заступили на трьохдобове чергування охоронниками ГШР СБ «СІРІУС», в центральну частину обслуговування м.Києва.
Перебуваючи на чергуванні у Купріянова А.М. виник злочинний умисел направлений на заволодіння чужим майном шляхом вчинення розбійного нападу поєднаного з проникненням у приміщення, а саме приміщення «Спорт Лото», за адресою М.Київ, бул. Тараса Шевченка 10, де надавались послуги у сфері державної лотереї та на його думку знаходились грошові кошти, якими можливо легко заволодіти.
Розробивши з цією метою злочинний план, який полягав у тому, що Купріянов А.М. мав заздалегідь перевдягнутись у непримітний одяг та взяти з собою маску типу балаклава, підготувати знаряддя вчинення злочину, а саме балончик з сльозоточивим газом, необхідним для залякування осіб, які будуть знаходитись в приміщенні під час вчинення розбійного нападу та подавити волю присутніх, щоб контролювати іх дії після чого повинен був заволодіти грошовими коштами з касового апарату. Кравчук Н.А. в свою чергу повинен був на автомобілі чекати Купріянова А.М. у визначеному місці.
Так, реалізуючи спільний злочинний план, 19 вересня 2018 року, близько 03 години 15 хвилин, Купріянов А.М. у групі з Кравчуком Н.А. на автомобілі марки «Шевролет Круз», номерний знак АМ 1377 ВТ, прибули за адресою: м.Київ, вул.Пушкінська, де Купріянов А.М. вийшов з автомобіля та зайшов до приміщення «Спорт Лото» за адресою м.Київ, бул. Тараса Шевченка 10 дістав із кармана кофти балончик із сльозоточивим газом та погрожуючи застосуванням насильства, направив його на касира, що остання сприйняла як реальну загрозу для свого здоров’я і пред’явив вимогу про передачу грошей, які знаходились в касовому апараті. Подолав таким чином волю касира до опору, Купріянов А.М. заволодів грошовими коштами в сумі 36890 гривень, 200 доларів сша, 100 євро, в подальшому розуміючи, що потерпіла повідомила про напад на установу до охоронної фірми (кнопка), застосовуючи балончик з сльозоточивим газом бризнув в обличчя касиру, чим завдав останній тілесні ушкодження, після чого вибіг з приміщення «Спорт Лото» та побіг до автомобіля у раніше визначене місце за адресою: м.Київ, вул..Терещенківська, де його чекав Кравчук Н.А., який в свою чергу знаходився на вулиці спостерігав за навколишньою обстановкою з метою повідомлення Купріянова А.М. про небезпеку у разі викриття іх дій сторонніми особами чи працівниками поліції.
Під час огляду місця події у Купріянова А.М. виявлено і вилучено грошові кошти в сумі 36890 гривень, 200 доларів сша, 100 євро.
Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.187 КК України.
Купріянова А.М. та Кравчука Н.А. затримано в порядку ст.. 208 КПК для вирішення питання щодо обрання запобіжної міри.

September 20, 2018