Громадська організація Всеукраїнське об'єднання спеціалістів безпеки

Новини 30 липня в Міністерстві освіти пройшла перша ознайомча зустріч членів робочої групи з розробки Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Електромонтер ОПС».

30 липня в Міністерстві освіти пройшла перша ознайомча зустріч членів робочої групи з розробки Державного стандарту професійно-технічної освіти за професією «Електромонтер охоронно – пожежної сигналізації». У зустрічі прийняли участь:
– Юрій Кравець – державний експерт Міністерства освіти і науки України
– Олег Лощилін – Голова правління Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання спеціалістів безпеки»?
– Олександр Бенедищук – Директор учбового центру ПП «Науково-технічний центр «Українського союзу виробників протипожежної продукції та послуг».
Фото архів.
В процесі вивчення підготовчих документів зясувалось, що у відповідність до Державного класифікатора професій – Кваліфікаційні вимоги до професії “Електромонтер охоронно – пожежної сигналізації” (код 7244) спираються ще на радянський документ – Единый тарифно-квалификационый справочник работ и профессий рабочих (выпуск 58), Научно-исследовательский институт труда Госкомитет СССР по труду и социальным вопросам (НИИ труда)) від 1985 року.
За 29 років незалежності ніхто із зацікавлених державних установ і відомств так і не спромігся внести відповідні зміни. На жаль, і наша група вимушена спиратися на цей нормативний документ.
В противагу буде використана нова методика, у відповідності до – “Рамкової програми ЄС щодо оновлених ключових компетентностей для навчання протягом життя”, схваленої Європейським парламентом і Радою Європейського Союзу 17 січня 2018 року.

Липень 30, 2020