Громадська організація Всеукраїнське об'єднання спеціалістів безпеки

Новини 8 липня 2019 року Представники УРБ у складі коаліції підписали Меморандум з керівниками партії “Голос”

8 липня 2019 року Представники УРБ разом з фахівцями Економічна експертна платформа, представниками Фонду підтримки економічної безпеки та учасниками Коаліції Електронна Держава обговорили економічні пріоритети із керівниками партії “Голос” – головою партії “Голос” Юлією Клименко та програмним директором політичної сили Павлом Кухтою.
На зустрічі були присутні члени УРБ і керівники громадських об’єднань ринку безпеки Анатолій Долинний (УФІБ), Борис Платкевич (УСПТБ) і Олег Лощилін (ВОСБ).
Наприкінці зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю.

З боку нашої організації були надані дві пропозиції, які були враховані у контексті меморандуму.

http://www.urb.org.ua/index.php/2019/2019-07-08-11-32-03.html

А саме розділ 1 “Інституційні реформи”:
Доповнити п. третій 3. Інституційна реформа Державної фіскальної служби та митниці, а також реформа органів правопорядку та судової системи, конкурсний добір (із залученням експертів громадянського суспільства та бізнес-спільноти) керівників та співробітників цих органів, суттєвим збільшенням розміру зарплати і механізмів соціальних пільг та запровадження їх персональної відповідальності за збитки, спричинені їх діями.
Обгрунтування: Приклад більшості розвинутих стран показує, що в працівників правоохоронних органів зарплати знаходяться на рівні середнього або навіть нижчого рівня приватного сектору але рівень соціальних пільг і захисту з боку держави значний. Це і медичне страхування і отримання освіти і кредити під державні гарантії та тощо.
Доповнити розділ п. 6. Запровадження законодавчого механізму участі громадянського суспільства (бізнес-асоціацій) у формуванні і реалізації державної політики, шляхом обов’язкової участі на стадії підготовки законодавчих ініціатив в органах законодавчої і виконавчої влади.
Обгрунтування: Вважаємо, що, не дивлячись на наявність чисельних Громадських рад, Координаційних рад, робочих груп при майже всіх державних міністерствах і відомствах, їх вплив на роботу або зводиться до розгляду скарг, або до організації громадських обговорень вже підготовлених проектів документів (Наказів, Постанов, Законів) з дуже низьким ККД. Тому вважаємо, що саме на стадії підготовки і написання законодавчих документів і
необхідних аналітичних довідок (аналіз регуляторного впливу та інш.) залучення фахівців «бізнес-асоціацій» буде найбільш ефективним.

Липень 8, 2019