Громадська організація Всеукраїнське об'єднання спеціалістів безпеки

Діяльність Ми підтримуємо проведення круглого столу Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України!

В кінці лютого, на прохання керівника Української асоціації власників зброї (УАВЗ) Георгія Учайкіна наша організація розглянула текст Проект Закону «Про обіг цивільної зброї та боєприпасів до неї» та надала свої зауваження і пропозиції на ім’я керівника робочої групи Народного депутата Дануци О.А.

Копії наших і інших звернень розміщені на сайті УАВЗ (https://uavz.org/zauvazhennya-ta-propozycii-do-proektu-zak…/)

Особливістю даного Проекту Закону було те що в ньому містився механізм обігу вогнепальної зброї (в т.ч. і коротко ствольної) для охоронних підприємств.
Але 2-го березня, під час проведення засідання робочої групи, з невідомих нам причин, дані розділи були прибрані із проекту закону а зауваження від громадських об’єднань навіть не розглядалися. Про що з’явилось повідомлення на сторінці відповідного Комітету ВРУ http://komzakonpr.rada.gov.ua/news/main_news/74832.html
Дане ставлення членів робочої групи комітету Верховної ради України до сфери безпеки і до громадських об’єднань дещо незрозуміле як нашим членам, так і нашим партнерським громадським об’єднанням. Тому Правлінням нашої організації було прийнято рішення підтримати ініціативу УАВЗ і звернутися до голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Монастирського Д. А. з проханням проведення на базі комітету ВРУ круглого столу з метою обговорення Проекту Закону «Про обіг вогнепальної цивільної зброї та бойових припасів до неї» .
Дану ініціативу також підтримали наші партнери із Української Ради Бізнесу і регіональні громадські організації (див. фото).

Березень 15, 2020